Rubrik och ingress till innehållet på sidan

Pressrum

Kontakta oss

Eva Rydegran

Pressansvarig

08-677 27 23

Skicka e-post

Anna Lejestrand

t.f. Kommunikationsansvarig

08-677 26 91

Skicka e-post

Kalle Lindholm

Kommunikatör

08-677 26 55

Skicka e-post
Pernilla Winnhed, vd för Energiföretagen Sverige (klicka på bilden för mer information) Pernilla Winnhed, vd för Energiföretagen Sverige (klicka på bilden för mer information) Pernilla Winnhed, vd för Energiföretagen Sverige (klicka på bilden för mer information) Lina Enskog-Broman, ansvarig för fjärrvärme- och fjärrkyla (klicka på bilden för mer information) Catherine Lillo, ansvarig för konsumentnära elmarknadsfrågor och certifieringen Schysst elhandel, (klicka på bilden för mer information) Erik Thornström, ansvarig för skatter och styrmedel, resurseffektivitet och energianvändning (klicka på bilden för mer information) Anja Alemdar, enhetschef Politik och Kommunikation (klicka på bilden för mer information) Magnus Thorstensson, elmarknadsanalytiker och expert på råkraftmarknaden (klicka på bilden för mer information) Henrik Wingfors, enhetschef Energisystem (klicka på bilden för mer information) Mats Andersson, chef region Nord (klicka på bilden för mer information) Lisa Hjelm, chef region Mitt (klicka på bilden för mer information) Efwa Nilsson, chef region väst (klicka på bilden för mer information) Energiföretagens logotype (Klicka på bilden för mer information)

Nyheter, pressmeddelanden och debattartiklar

Sociala medier och Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Varje torsdag distribueras Energiföretagens nyhetsbrev. Här samlar vi senaste nytt i aktuella energifrågor, våra synpunkter på olika lagförslag, intervjuer och rapportering från våra arrangemang, de senaste debattinläggen från Second Opinion och mycket annat. Vårt mål är att vara den viktigaste kunskapskällan för våra medlemsföretag, för energipolitiskt aktiva liksom andra energiintresserade. Beställ Energiföretagens nyhetsbrev här.

 

Energiföretagen erbjuder också ett flertal andra nyhetsbrev, till exempel Bryssel Direkt med senaste energinytt från EU eller Aktuellt från Kompetenscentrum om våra kurser och utbildningar.

 

Energiföretagen är aktiva på Twitter, YouTube, LinkedIn och Facebook. På Twitter delar vi med oss av nyheter och deltar i den energipolitiska debatten. På YouTube hittar du framför allt intervjuer med våra experter eller andra energikunniga personer som vi träffar i olika sammanhang. Följ oss där!

Remissvar

Energibranschen investerar omkring 30–35 miljarder kronor årligen och med rätt förutsättningar kan vi fortsätta trygga energileveranserna till hushåll, företag och samhälle - varje sekund, året om - samtidigt som vi driver på den förändring som möjliggör framtidens energisystem. Vårt mål är att utifrån kunskap, en helhetssyn på energisystemet och i samverkan med vår omgivning, utveckla energibranschen – till nytta för alla.

Energiföretagen på YouTube

Elsamverkan är en frivilligorganisation där Sveriges elnätsföretag, tillsammans med Svenska kraftnät, hjälps åt vid större störningar i elförsörjningen. Hjälpen kan vara att ställa upp med personal eller med materiel – allt för att säkerställa att kunderna får sin el tillbaka snabbast möjligast. Vid stora stormar som Gudrun, Per och senast Alfrida år 2019, har Elsamverkan varit till enormt stor hjälp.
Så fungerar elsamverkan Här berättar Lina Enskog Broman, Energiföretagen Sverige, hur kraftvärme funkar och varför det är så smart. Magnus Thorstensson förklarar skillnaden mellan energi och effekt. Catherine Lillo om Schysst elhandel Vad är Prisdialogen? Daniel Lundqvist förklarar. Pernilla Winnhed om Almedalen 2019 Effektbrist vs kapacitetsbrist - lär dig skillnaden. Vår expert Magnus Thorstensson förklarar. Katarina Luhr och Anders Egelrud Egelrud om kraftvärme i Stockholm Sara Emanuelsson, ansvarig för EU-samordning och fossilfria transporter på Energiföretagen berättar om varför regeringen behöver peka ut ett tydligt ansvar för att uppnå målet om fossilfrihet i transportsektorn. Magnus Thorstensson, Energiföretagen Sverige, berättar varför det behövs ett mål för leveranssäkerhet i elsystemet. Erik Thornström, Energiföretagen Sverige, pratar om varför nästa regering måste ta tag i den stora och vildvuxna floran av skatter och styrmedel som finns på energiområdet. Det måste vara lätt att göra rätt. Vi intervjuar Lina Enskog Broman, Energiföretagen Sverige, om varför det finns ett behov av en politisk strategi för fjärr- och kraftvärmens roll i framtidens energisystem. Anna Odenbrand Linder, elnätsexpert på Energiföretagen Sverige talar om ett förslag på hur man kan snabba på utbyggnaden av elnäten. Det är en av fem klimat- och energireformer som Energiföretagen föreslår att nästa regering tar itu med. Den 16 januari presenterar Energiföretagen Sverige i samarbete med Fossilfritt Sverige vår Färdplan el – för ett fossilfritt samhälle.